Lonneke de Hart

Na mijn opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening ben ik in Tilburg psychologie gaan studeren en heb ik in 2001 mijn doctoraal gehaald (met als afstudeerrichting Klinische Neuropsychologie). Daarna heb ik voor Thebe in verschillende verpleeg- en verzorgingshuizen in de regio Tilburg gewerkt. Mijn Gz-opleiding heb ik toen gecombineerd met een werkplek in het Elisabethziekenhuis op afdeling Medische Psychologie. In 2011 kwam de overstap naar het werken in een eerstelijnspraktijk op mijn pad. Sindsdien weet ik dat ik hier op mijn plek zit. 

 
Mijn visie
Ik geloof dat het maken van kleine stapjes kan leiden tot (grote) veranderingen. Je verleden en allerlei gebeurtenissen kunnen van invloed zijn op hoe je op dit moment in het leven staat en op de klachten die je nu ervaart. Het is belangrijk om te zoeken naar het pijnpunt (de kern) om van daaruit vooral te kijken naar mogelijkheden om er in het hier en nu mee om te (leren) gaan. Dat kan helpend zijn om een nieuwe weg in te slaan.
 
Werkstijl
Vanuit een accepterend, niet-oordelend en positief contact vind ik het prettig om samen te werken aan manieren waarop je weer in je kracht kunt komen. Ik zoek naar technieken die het beste bij je aansluiten, onder andere uit de cognitieve gedragstherapie, Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en mindfulness. Ook geef ik EMDR wanneer bepaalde gebeurtenissen teveel (negatieve) invloed blijven hebben op je leven. Wat mensen mij vaak teruggeven na een behandeltraject is dat ze snel tot een helpend inzicht kwamen in wat hen belemmert in hun ontwikkeling. Vaak zeggen ze ook dat ze meer ruimte zijn gaan ervaren om te kunnen doen wat ze belangrijk vinden.
 
Ik ben momenteel bezig met het behalen van mijn eerstelijnsregistratie en het volgen van de cursus ACT. Voor meer informatie, zie mijn Kwaliteitsstatuut.
 
Ik ben lid van:
        * LVVP: Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen www.lvvp.info
        * VEN: Vereniging EMDR Nederland www.emdr.nl

BIG-nummer Lonneke de Hart: 79915012125

                     

 
© 2021 Websites & Zo