Anouk de Bruijn

In 2005 ben ik afgestudeerd als psycholoog aan de Universiteit van Tilburg. Daarna heb ik eerst 4 jaar lang gewerkt aan een promotieonderzoek over de effecten van psychische klachten tijdens de zwangerschap op de ontwikkeling van het kind. In 2010 ben ik gepromoveerd en ben ik mijn klinische loopbaan gestart binnen het Erasmus MC in Rotterdam. Ik heb daar o.a. gewerkt met vrouwen die (forse) psychische problemen hadden tijdens en/of na de zwangerschap.
In 2011 ben ik gestart met de GZ-opleiding binnen een medisch kleuterdagverblijf en bij de GGz in Eindhoven. Na het behalen van mijn diploma GZ-psycholoog (BIG) heb ik een aantal jaar gewerkt binnen de GGz Breburg in Tilburg.
Vanaf 2015 heb ik de overstap gemaakt om volledig als freelance GZ-psycholoog binnen de basis GGz te gaan werken. Belangrijke persoonlijke waarden zoals vrijheid en zelfstandigheid heb ik hierin gevonden.  Een specifieke doelgroep waar ik veel affiniteit mee heb, zijn zwangeren en moeders voor wie de vaak gehoorde " roze wolk" ver te zoeken is.

Mijn visie
Ik ben ervan overtuigd dat iedereen te maken kan krijgen met psychische klachten. Een hele menselijke reactie daarop, is door deze weg te stoppen en “gewoon door te gaan”. Dit gaat vaak lang goed, totdat het ineens niet meer gaat. Het kan helpend zijn om op een andere manier te leren omgaan met nare gevoelens en gedachten. En door je te verbinden aan datgene wat echt van waarde voor je is in het leven.

 
Werkstijl
Vanuit een niet-oordelend en oprecht contact ga ik samen met je op zoek naar wat voor jou werkt om beter in je vel te zitten en weer meer plezier en energie uit het leven te halen. Ik maak daarbij o.a. gebruik van technieken uit de Acceptance and Commitment Therapy (ACT), cognitieve gedragstherapie, mindfulness en EMDR.

Voor meer informatie m.b.t. de kwaliteitseisen, zie mijn Kwaliteitsstatuut.
 
Ik ben lid van:

  • LVVP: Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen www.lvvp.info
  • VEN: Vereniging EMDR Nederland www.emdr.nl
  • NVGzP: Nederlandse Vereniging voor GZ-psychologen
  • DAIMH: Dutch Association Infant Mental Health

BIG-nummer Anouk de Bruijn: 39916885325

 
           

    
 

 
© 2022 Websites & Zo